Introductie

Joost Vertelt

Al sinds de vroege oudheid worden er verhalen verteld. Een goede verteller heeft de luisteraars aan zijn lippen hangen. Hij neemt hen mee naar andere werelden en andere tijden. Toehoorders verdrinken in het verhaal dat de verteller schept. Met zijn stem, zijn houding en zijn mimiek brengt hij luisteraars op plekken waar ze nooit eerder waren.
Een voorbeeld van een goede verteller heeft iedereen wel voor ogen. De docent op de basisschool, die ene buurman die op ieder feestje een nieuw verhaal paraat heeft, die verre oom met verhalen die eigenlijk te ongeloofwaardig waren om te geloven, maar waar iedereen toch graag naar luisterde.


theater

De cursus wordt gegeven door Joost Schellekens. Hij heeft zijn opleiding onder andere genoten aan de Vertelacademie te Utrecht. In zijn dagelijks leven is Joost docent op een middelbare school: dat betekent dat hij uiterst bedreven is in het overbrengen van theorie en praktijk. Naast zijn werk als docent is Joost nog actief als verteller bij het Kasteel Wijchen, en bij de bibliotheek Wijchen.
kinderen