Cursus aanbod

houding

Basiscursus

Het vertellen van verhalen is een ware kunst. Het is een kunst die te leren is. Het is meer dan een stel woorden navertellen. Vertellen betekent dat je je een verhaal eigen maakt. Dit doen we door stil te staan bij wat een verhaal tot een goed vertelverhaal maakt. Door aandacht te besteden aan stemgebruik, houding en mimiek. Door het stimuleren van het creatieve vermogen.
In de cursus verhalen vertellen staan we stil bij dit alles. We kijken naar de opbouw van een verhaal en besteden aandacht aan stemgebruik, lichaamshouding en mimiek. We denken na over de mis-en-scene. We diepen uit wat perspectieven en perspectiefwisselingen met een verhaal doen.
Daarnaast gaan we op zoek de emotie in het verhaal. We vertellen vanuit voorwerpen en vanuit onze eigen naam. We proberen uit op welke manier muziek de weg kan openen naar het perfecte vertelmoment en hoe we ons eigen personage kunnen uitdiepen met een interview. En nog veel meer...
De cursus is praktisch opgezet: met veel oefeningen. Aan het eind van deze vijfdaagse cursus kan iedere cursist in ieder geval in kleine kring een verhaal ten gehore brengen.

Data: 12 januari, 19 januari, 26 januari, 2 februari, 9 februari 2017
Verwachte volgende cursusstartdatum: Voorjaar 2017
Groepsgrootte: 3-10 personen
Locatie: De bibliotheek Wijchen
Prijs: €150,-
Opgeven voor deze cursus

Vervolgcursus

In de vervolgcursus wordt stilgestaan bij de kunst van het improviseren. Er wordt aandacht besteed aan verschillende verhaalvormen zoals sprookjes, horrorverhalen, liefdesverhalen en humor. Hoe start je, hoe eindig je en hoe vul je het middenstuk zo dat er een coherent en interessant verhaal ontstaat.

Data: bij voldoende belangstelling
Groepsgrootte: 3-8 personen
Locatie: De bibliotheek Wijchen
Prijs: €250,-
Opgeven voor deze cursus

lezen